Detta norska ord betyder “ömsesidig”: gjensidige. Och de förkroppsligar deras väsen. Det hela började med en idé om gemenskap i Norge för mer än tvåhundra år sedan. Alla hjälptes åt att skapa en gemensam “brandfond” så att om den intilliggande gården brann ner skulle pengarna kunna användas för att bygga upp den igen.

Ömsesidig respekt är avgörande i den moderna världen. Själviskhet är en universell sanning. Alla måste hjälpas åt. För harmonins, säkerhetens, miljöns och varandras skull. På Oslobörsen finns Gjensidige, som nu har cirka 4 200 anställda i sex länder. De öppnade sin första verksamhet 2007 i Sverige. Hos dem kan du få personliga försäkringar som uppfyller dina behov till ett överkomligt pris.

Motorcykelförsäkring

De täcker den trafikförsäkring som du måste ha enligt lag, och deras motorcykelförsäkring täcker detta. Därefter kan du skräddarsy motorcykelförsäkringen så att den uppfyller dina specifika behov.

Nordens 3:e största försäkringsbolag

  • De har varit verksamma i mer än tvåhundra år och när du samarbetar med dem får du en försäkring som är både trygg och prisvärd, och som är anpassad efter just dina behov.

Generösa villkor vid maskinskada

  • Skyddet för maskinskador sträcker sig upp till sex år eller 5 000 kilometer och täcker alla skador eller fel på motorcykeln som påverkar dess funktionalitet. Inkluderar både hel- och halvförsäkring för den försäkrade.

Skyddar även extrautrustning

  • Om du väljer minst 50% försäkring omfattas din eftermonterade utrustning, som kan omfatta slip-on, motorfästen och styre, med upp till 50 000 kr i skydd.

Anpassa motorcykelförsäkringen så att den passar dig

Du bör teckna en motorcykelförsäkring för att skydda inte bara dig själv utan även din motorcykel och andra förare på vägen. Individens risktolerans, körstil och motorcykelmodell är de tre viktigaste faktorerna att ta hänsyn till när man bestämmer en lämplig nivå på försäkringsskyddet. Att ha en bilförsäkring, åtminstone för trafik, är obligatoriskt. Motorcykelns ålder och värde avgör om du behöver hel- eller halvförsäkring.

Kör säkert hela året med årsförsäkring

Alla deras MC-försäkringar är årsförsäkringar, oavsett hur litet skydd du får. Om du tecknar en motorcykelförsäkring en gång om året kommer din premie att baseras på antagandet att du inte kommer att köra din motorcykel särskilt mycket. Du kan helt enkelt köra din försäkrade motorcykel när vädret tillåter, utan att behöva oroa dig för om du ska sätta på eller stänga av den.

Hur mycket kostar en motorcykelförsäkring?

Din ålder, var du bor, motorns hästkrafter, motorcykelns årsmodell, din vikt och den självrisk du väljer spelar alla en roll för att fastställa kostnaden för motorcykelförsäkringen.

MER OM FÖRSÄKRINGARNA

Full försäkring

Du bör köpa bästa möjliga försäkring med tanke på de potentiella farorna med att köra bil. En mycket säker försäkring för både dig och din motorcykelkompis.

Halvförsäkring

Om du och din motorcykel omfattas av halva försäkringen blir det enkelt att komma ut på vägen igen efter en olycka.

Trafikförsäkring

För att lagligt få köra motorcykel måste du ha en giltig trafikförsäkring. Försäkringen betalar för sjukvårdskostnader och egendomsskador som du kan orsaka när du kör motorcykel i en trång stad.

VANLIGA FRÅGOR:

Hur mycket kostar en motorcykelförsäkring?

Det finns många faktorer som avgör vad en MC-försäkring kostar. Ålder, motorcykelmodell, motorstyrka och vikt är några faktorer som kan påverka den slutliga kostnaden.

Dessutom kan priset på motorcykelförsäkringen variera beroende på vilken typ av försäkring du väljer. Du är enligt lag skyldig att teckna minst en trafikförsäkring, som ger det mest grundläggande skyddet.

Vilka låskrav gäller för min motorcykel?

Två lås, ett för styret och ett för klass 3-låset, krävs för din motorcykel. Ett extra godkänt klass 3-lås är tillräckligt om motorcykeln redan har en startspärr. För att säkerhetssystem ska anses vara “godkända” måste de ha en godkännandestämpel från Stöldskyddsföreningen (SFF).

Finns det försäkringsskydd för eftermonterad utrustning?

Ja, deras halv- och helförsäkringar ger ersättning för eftermonterad utrustning upp till 50 000 SEK. Exempel på utrustning:

  • Slip-on, ljuddämpare
  • Speglar
  • Motorbågar
  • Förpackningslådor/förpackningspåse
  • Ny hantering

Hur ska jag förvara min motorcykel?

I din bostad måste din motorcykel förvaras på en säker plats (t.ex. ett garage, en källare eller ett förråd som är låst).

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles

×