Suomen kiinteistöjen dynamiikan suhdetta maassa, Suomen asuntojen hintoja kuvataan. Näihin hinnoittelupäätöksiin vaikuttaa merkittävä määrä tietoa, kuten markkinavoimat, väestörakenteen muutokset, talouspolitiikka sekä kysyntä ja tarjonta. Nopea kaupungistuminen nostaa kiinteistöjen hintoja korkeammalle kuin Helsingissä, Espoossa ja Tampereella, koska tarjonnasta on pulaa ja asuntojen ja talojen tarve on välitön. Samassa mielessä maaseutualueilla nämä voivat olla edullisempia vaihtoehtoja, mutta niiden haasteena voivat olla myös sellaiset tekijät kuin väestön väheneminen tai taloudellisen kehityksen puute. Jos sijoittajat, poliittiset päättäjät ja suuri yleisö eivät täysin ymmärrä Asuntojenhinnat FI:n perusteita, investointipäätökset, asuntojen kohtuuhintaisuus ja yleinen taloudellinen vakaus ovat vaarassa.

Tilaa hinta-arvio asunnostasi

Voit saada ilmaisen asunnon hinta-arvion täyttämällä lomakkeen tästä. He käyttävät antamiasi tietoja määrittääkseen asunnollesi likimääräisen tilastollisen arvon, minkä jälkeen he etsivät tietokannastaan aiemmin tehtyjen asuntokauppojen perusteella kiinteistöjä, jotka vastaavat kyseistä arvoa, sekä vastaavia tällä hetkellä markkinoilla olevia kiinteistöjä.

Hanki hinta-arvio asunnostasi ilmaiseksi ja nopeasti

1. Toimitetaan muutamassa minuutissa

2. Saat listat toteutuneista asuntokaupoista

3. Saat luettelon samankaltaisista myytävistä kohteista.

MITEN ASUNNON HINTALASKURI TOIMII?

Jätä asuntosi tiedot

Täytä asuntosi tiedot lomakkeeseen.

Hinta-arvio lasketaan

Tekoäly laskee asunnolle sopivan hinnan.

Saat hinta-arvion sähköpostitse

Hinta-arvio toimitetaan muutamassa minuutissa.

Tilaa hinta-arvio metsällesi

Tilaa maksuton hinta-arvio metsätilasta. He toimittavat sinulle metsäsi hinta-arvion laskettuaan metsäsi markkinahinnan toimittamiesi tietojen perusteella.

Hanki hinta-arvio metsästäsi ilmaiseksi ja nopeasti.

1. Soveltuu esimerkiksi vakuutusarvon tai verojen määrittämiseen omistajanvaihdoksissa

2. Perustuu Suomen metsäkeskuksen metsävaratietoihin. Hinta-arvion laatii heidän yhteistyökumppaninsa, joka on metsäalan ammattilainen

3. Toimitetaan viikon kuluessa

TOTEUTUNEET ASUNTOKAUPAT

Valmistuneiden asuntokauppojen tilastot ja markkinakatsaus

Vuoden 2023 kolmen viimeisen kuukauden aikana historiallisten asuntojen ja rivitaloasuntojen hinta oli valtakunnallisesti keskimäärin 13,7 %. Koko Suomessa hinnat nousivat 7,52 % ja pääkaupunkiseudulla 5,78 %. Valtakunnallinen hintojen lasku oli 3,53 % viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Pääkaupunkiseudulla hinnat laskivat 2,06 prosenttia ja koko Suomessa 3,33 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Vanhat osakehuoneistot maksoivat vuoden 2023 viimeisellä neljänneksellä valtakunnallisesti keskimäärin 2 350 euroa neliöltä, pääkaupunkiseudulla 4 412 euroa ja muualla Suomessa 1 729 euroa.

ASUNTOKAUPPOJEN MÄÄRÄN MUUTOS

Vuoden 2023 neljännen vuosineljänneksen aikana myytyjen tuotteiden osalta verrattuna vuoden 2022 neljänteen vuosineljännekseen asuntokauppojen määrä kasvoi tai väheni prosentuaalisesti verrattuna viime vuoden vastaavaan neljännekseen valtakunnallisesti

VANHOJEN OSAKEHUONEISTOJEN KESKIHINNAN MUUTOS

Vuonna 2023Q4 myytyjen tuotteiden osalta verrattuna 2023Q3:een, tässä ovat valtakunnalliset neliöhintojen prosentuaaliset nousut ja laskut valtakunnallisesti edelliseen neljännekseen verrattuna:

PK-SEUDUN VANHOJEN OSAKEHUONEISTOJEN KESKIHINNAN MUUTOS

Verrataan pääkaupunkiseudun asuntojen neliöhintoja edellisestä vuosineljänneksestä vuonna 2023Q4 myytyihin tavaroihin (vrt. 2023Q3).

VANHOJEN OSAKEHUONEISTOJEN KESKIHINNAN MUUTOS MUUALLA KUIN PK-SEUDULLA.

Pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuntojen neliöhintojen prosentuaalinen muutos edellisestä neljänneksestä kuluvaan neljännekseen vuonna 2023Q4 myytyjen kohteiden osalta (vrt. 2023Q3)

ASUNTOJEN HINNAT JA ASUNTOKAUPPOJEN MÄÄRÄ KOKO MAASSA

SUOMEN KALLEIMMAT KUNNAT

KUNNAT VIIMEISEN VUOSINELJÄNNEKSEN NELIÖHINTOJEN MUKAAN JÄRJESTETTYNÄ

Tässä tutkimuksessa verrataan toteutuneiden kauppojen ja niiden velattomien myyntien arvoja edelliseltä vuosineljännekseltä historiatietoihin. Siinä keskitytään erityisesti tähän aiheeseen. Noin 66 % kaikista asuntokaupoista sisältyy aineistoon. Tilastokeskus on kerännyt luovutustiedot verohallinnolta, joka määrittelee kiinteistöhinnat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Receive the latest news

Subscribe To Our Weekly Newsletter

Get notified about new articles

×